Tuesday, March 19, 2013

Lone Pine, Kalifornien – Mars 2013


The Trails Motel i Lone Pine är en liten pärla., 49 dollar natten, inklusive en delikat “continental breakfast” som bestod av kaffe, konstgjord juice och muffins. Och en utsikt över snötäckta berg som var helt gudomlig. Det är lätt att turista i Kalifornien!



Intill lilla charmiga Lone Pine ligger Alabama Hills. Här har hundratals Western-fimer spelats in. Framför allt med Roy Rogers, men också med John Wayne med flera. Landskapet är otroligt vackert, med klippiga kullar som hela tiden har Sierra Nevadas snötäckta berg i bakgrunden. Kaliforniens högsta berg, Mt Whitney, ståtar med sina 4420 möh nästan vart man än tittar. Det finns massor av klippor att klättra på om man är fem år eller om man är en pappa till en femåring och inte vill se sin son störta ner och slå sig ordentligt.




Vi körde på slingriga vägar upp mot Mt Whitney för att se bättre. Stora skyltar varnade för björnar – men vi såg tyvärr inga. Snart tog vägen tyvärr slut. Snön smälter inte förrän i juni. Detta är björnarnas och snöns land. Människor ska närma sig med en viss respekt.


Vilda-Västern-hälsningar från Atlas och Ola

No comments: