Saturday, March 23, 2013

San Francisco, Kalifornien - Mars 2013

Så har vi kommit till San Francisco efter 3000 km körning genom vackra Kalifornien. Vi stannade för att beundra utsikten över Golden Gate.

Atlas hade spelat ett bilspel där man kör över Golden Gate-bron, så han tyckte att han kunde få köra bilen nu. Men det får vänta några år. 


Första stoppet var Fisherman's Wharf. Vi njöt av solsken och god mat från havet. Sen ville Atlas titta på ubåten Pampanito som låg förtöjd vid kajen. Den tjänstgjorde under andra världskriget. Vi gick ombord och krånglade oss fram genom ubåten där 57 personer trängdes under havets yta "förr i tiden".Vi hoppade på en fiskebåt och tog en tur runt San Francisco-bukten. Sjölejon låg och solade sig på båtbryggorna. Golden Gate-bron glänste i eftermiddagssolen. Och kaptenen berättade livligt om ön Alcatraz historia (bland annat som fängelse).
En tur med de gamla kabeldragna spårvagnarna är ett måste för turister, och vi ville inte vara sämre. San Franciscos backar är verkligen branta. Men Atlas tyckte att spårvagnen gott kunde kört fortare. "Det var ju inte alls läskigt!"

Vi tittade, åt och shoppade i Chinatown innan vi fortsatte till butikerna kring Union Square. Den ena Star Wars-tröjan efter den andra slank ned i shoppingväskan.


Vår andra dag i San Francisco avslutades med en tur längs Lombard Street där också vårt hotell ligger. Där bilden är tagen är det så brant att de gjort en serpentinväg av gatan och hastighetsgränsen är 8 km/h.

SF-hälsningar från Atlas och Ola

No comments: